Документарні акредитиви переведуть в електронну форму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Документарні акредитиви переведуть в електронну форму

Казна та Політика
412
Національний банк пропонує упорядкувати здійснення операцій з документарними акредитивами.
“З метою поширення електронного документообігу на всі етапи здійснення банками і їхніми клієнтами операцій за документарними акредитивами НБУ розробив проект постанови “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”, – йдеться в повідомленні.
Проектом пропонується врегулювати визначення порядку здійснення банками операцій за документарними акредитивами в національній та іноземних валютах в одному нормативно-правовому акті НБУ, а також адаптувати порядок здійснення банками операцій за документарними акредитивами в національній та іноземній валютах в сучасній міжнародній практики здійснення операцій за документарними акредитивами.
У НБУ хочуть зменшити кількість паперових документів, які використовуються при оформленні банками і їхніми клієнтами операцій з документарними акредитивами в національній та іноземній валютах.
Регулятор пропонує використовувати електронні документи на всіх етапах здійснення банками і їхніми клієнтами операцій з документарними акредитивами в національній та іноземній валютах.
У Нацбанку мають намір зменшити кількість формальних та процедурних інструкцій в порядку роботи з документарними акредитивами в банках України для вільного управління ефективністю документарних процесів у рамках загальних принципів регулювання банківського бізнесу.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас