Профспілка Porsche пропонує заборонити роботу зі службовою поштою в особистий час — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілка Porsche пропонує заборонити роботу зі службовою поштою в особистий час

Фондовий ринок
279
Співробітники Porsche після закінчення робочого дня не повинні обробляти службову пошту, щоб не сприяти поширенню неоплачуваної понаднормової праці, вважає голова профспілкового комітету німецького автовиробника Уве Хюк.
“Читання email начальника вечорами і відповіді на них – неоплачувана понаднормова робота, яка підвищує стрес”, – заявив він в інтерв’ю газеті Stuttgarter Nachrichten.
У.Хюк запропонував налаштувати службовий аккаунт електронної пошти співробітників так, щоб вони не отримували повідомлення і не могли відправляти їх після закінчення робочого часу, у вихідні дні та під час відпустки. Ці повідомлення повинні автоматично повертатися назад до відправника і видалятися з поштової скриньки одержувача, вимагає профспілковий діяч.
У концерні Volkswagen, куди входить Porsche, в даний час діють більш м’які правила, згідно з якими службова електронна пошта, що приходить у позаробочий час, зберігається в поштовій скриньці, але доступна для роботи з нею тільки з 6 до 18 години в робочі дні. Винятки з цього правила діють для співробітників VW, що працюють в нічну зміну, а також для тих, хто підтримує контакти з партнерами в країнах, розташованих в інших часових поясах, наприклад, в Китаї і США.
Схожі правила діють і в автомобільних компаніях Daimler і BMW, проте там вони не є приписом. Так, співробітники BMW мають право на “недосяжність після закінчення робочого дня, у вихідні та у відпустці”, яким вони можуть скористатися на добровільній основі, повідомляє Deutsche Welle.
У 2016 році німці відпрацювали без оплати 947 млн ​​понаднормових годин і ще близько 750 млн годин за винагороду, йдеться у відповіді федерального уряду на запит фракції Лівої партії в Бундестазі, оприлюдненій газетою Bild в понеділок. У сукупності такий обсяг роботи за рік виконує приблизно 1 млн осіб, які працюють на повній ставці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас