Крадіжок поменшало, але красти стали більше - The Economist — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крадіжок поменшало, але красти стали більше - The Economist

Кримінал
953
Кількість пограбувань квартир і викрадень автомобілів зменшилася, однак вартість награбованого майна збільшилася.
Про це повідомляє The Economist.
За даними видання, рівень злочинності в розвинених країнах з 1990-х років зменшується. Однак незважаючи на те, що крадіжки стали менш поширеними, вони стали більш прибутковими.
“Одна з можливих причин полягає в тому, що середньостатистичний злодій став досвідченішим”, – говорить економіст з Бірмінгемського університету Сіддхартха Бендіопадхай.
“Оскільки злочини стає все важче cкоїти, найменш компетентні розбійники випадають з цього ринку. Ті, кому не вистачає досвіду, щоб вкрасти сучасний автомобіль, скажімо, можуть використовувати інші прийоми, такі як, наприклад, шахрайство з кредитними картками”, – додав він.
“Шахраї також реагують на зміну вартості товарів”, – зазначає Мірко Бійка з університету Уоріка.
З колегами з Університету Глазго і Лондонської школи економіки, він досліджував вплив зміни цін на вкрадені в Лондоні в 2002-12 рр предмети. Вони виявили, що в середньому збільшення ціни товару на 10% підвищує ймовірність його крадіжки на 3,5%.
За даними видання, в 2013 році в 51% випадків пограбувань були вкрадені смартфони, в порівнянні з 28% в 2009. Після чого виробники спохватилися і ввели заходи безпеки, які зробили перепродаж вкрадених телефонів практично неможливою, і кишеньковим злодіям довелося переключитися на щось інше.
Однак, не всі досягнення в області технологій перешкоджають шахраям. Деякі використовують Google Street View, щоб розвідати обстановку поруч з шикарною нерухомістю, а також відстежують її мешканців через соцмережі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас