У ДП "Документ" розповіли, за скільки можна зробити "терміновий" біометричний паспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДП "Документ" розповіли, за скільки можна зробити "терміновий" біометричний паспорт

Казна та Політика
5333
У державному підприємстві “Документ” виробили понад 1 млн біометричних закордонних паспортів, а затримки з видачею таких документів залежать від поліграфічного комбінату “Україна”, де в черзі на друк вже накопичилося понад 600 тис. заявок на документи, повідомив прес-секретар “Документу” Володимир Поліщук.
За його словами, в ДП “Документ” зробили понад 1 млн біометричних паспортів.
При цьому в коментарі “Інтерфакс-Україна” він зазначив, що ті особи, які подають заявки на термінове виготовлення біометричних закордонних паспортів, підходять до рецепції “Документу”, показують всі документи, і якщо всі необхідні документи є (як правило, це паспорт, ідентифікаційний код для дорослого і закордонний паспорт, який був у людини, той, що діє або прострочений), то їм доводиться чекати паспорт 1-3 місяці.
“На рецепції їм розповідають про вартість, алгоритм проходження процедури оформлення, про те, що в зв’язку з ажіотажем на виготовлення паспорта, його видача може бути в терміновому режимі близько місяця, в нетермінові – від 2 до 3 місяців. Людина, більше того, підписує договір на послуги підприємства, а також знайомиться і розписується в тому, що така ситуація зараз в країні існує”, – продовжив Поліщук.
Він звернув увагу, що ситуація із затримками властива всій Україні: і ДП “Документ”, і підрозділам Міграційної служби та ЦНАП – центрам з надання адміністративних послуг.
“Всіх попереджають, що зараз термінова перетворилася на місяць замість семи днів, а нетермінова – замість 20 днів на два-три місяці”.
Кажучи про загальну статистику, Поліщук зазначив, що “МВС нещодавно розміщували статистику, що майже 4 млн паспортів зроблено за цей період біометричних, а скористалися менше 10% цими паспортами”.
“Ми робимо десь 1/3 частину”, – додав прес-секретар ДП “Документ”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас