ПриватБанк наблизився до прибуткової роботи – Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк наблизився до прибуткової роботи – Нацбанк

Фондовий ринок
482
Фінансовий результат націоналізованого рік тому Приватбанку (Київ) дещо кращий, ніж очікувалося, в першу чергу завдяки скороченню процентних витрат, повідомила заступник голови Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова.
“Це дозволило банку фактично майже вийти на нульовий рівень рентабельності – ред.), бо до цього він був операційно збитковий”, – сказала вона на прес-конференції в Києві в понеділок.
К. Рожкова зазначила, що поліпшення фінпоказників Приватбанку пов’язано з активізацією кредитування, збільшенням надходжень від кредитів населенню і малому бізнесу, а також суттєвим зростанням комісійного доходу.
Заступник голови НБУ зазначила, що таке покращення в Приватбанку відбувається за відсутності стратегії розвитку держбанків, затвердження якої урядом затягується, що може бути пов’язано з поліпшенням корпоративного управління банку, включенням в його наглядову раду незалежних директорів на відміну від інших держбанків.
За словами К. Рожкової, ситуація в інших державних банках не настільки оптимістична.
Як повідомлялося, ПриватБанк за підсумками січня-вересня 2017 року отримав чистий збиток у розмірі 1,604 млрд грн проти 592 млн грн чистого прибутку за аналогічний період 2016 року.
Згідно з фінансовим звітом на веб-сайті банку, його чистий процентний дохід за дев’ять місяців 2017 року зріс на 43,8% – до 4,959 млрд грн, чистий комісійний дохід – на 23,4%, до 7,015 млрд грн,
Активи банку за цей період збільшилися на 23,5% – до 253,387 млрд грн, у тому числі кредити клієнтам – на 8,6%, до 47,622 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас