Радіомітки замінять стетоскоп і тонометр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радіомітки замінять стетоскоп і тонометр

Технології&Авто
574
Візит до терапевта рідко обходиться без вимірювання тиску і дотиків холодного стетоскопа до грудей. Інженери Корнельського університету (США) продемонстрували новий метод збору даних про кров’яний тиск, пульс і дихання за допомогою радіосигналів і міток з мікрочіпами, на зразок тих, які захищають товари в магазинах від крадіжки.
Невеликі мітки вимірюють механічний рух, випромінюючи радіохвилі, які відбиваються від тіла і внутрішніх органів і уловлюються електронним приладом, розташованим в тому ж приміщенні. Система працює як радар, але, на відміну від більшості з них, які покладаються виключно на радіохвилі, розробка професора Едвіна Кана і його колег використовує і «когерентне зчитування ближнього поля», яке краще справляється з напрямком електромагнітних сигналів у тканини тіла, що дозволяє мітках вимірювати биття серця або потоки крові.
Мітки живляться електромагнітною енергією від центрального пристрою, що зчитує, і оскільки кожна з них має унікальний ідентифікаційний код, який вшитий в сигнал, одночасно можна спостерігати за станом 200 пацієнтів.
«У приймальні лікаря кожен може причепити мітку на груди або покласти її в нагрудну кишеню. Всі життєві показники будуть виведені на екран одночасно, і я буду точно знати, кому належить кожен сигнал», – каже Кан.
За його словами, сам сигнал такий же точний, як ЕКГ або тонометр, і в майбутньому цю технологію можна буде використовувати для вивчення кишкової перистальтики, обертання очних яблук і багатьох інших механічних рухів організму, пише Phys.org.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас