Винайдено «небачені по надійності» трансформатори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Винайдено «небачені по надійності» трансформатори

Енергетика
2692
Шотландська компанія Faraday Grid представила нову технологію створення трансформаторів, яка, за її словами, забезпечить «небачену надійність і швидкість» і дозволить енергомережам споживати до 60% відновлюваної енергії, не втрачаючи стабільності.
Продукт компанії, так званий Faraday Exchanger, який в наступному році почне випробування в Австралії, скоротить втрати мережі на 15% завдяки автоматичному коригуванню коливань частоти і напруги, в результаті раптових стрибків у виробленні електрики. Один такий трансформатор зможе контролювати напругу в межах плюс або мінус 25% і коефіцієнті потужності в межах 0,7%, підтримуючи стабільність мережі краще, ніж сучасні аналоги.
«Він динамічно і автономно контролює потік енергії з ефективністю, надійністю і швидкістю, недоступними раніше, – стверджує компанія. – Faraday Exchanger працює трохи нижче пікової потужності звичайного перетворювача, проте, його режим роботи ширший, і тому він ефективніший в довгостроковій перспективі».
Представники компанії відмовляються розкривати деталі технології, що лежить в основі запатентованих трансформаторів, але повідомляють, що зберігання енергії здійснюється в магнітному потоці. Подробиці з’являться в лютому. Винахід можна буде використовувати і в електромобілях, що дозволить збільшити дальність пробігу на 6%.
Вартість одного такого перетворювача в США складе $6500, а в Європі, через різницю в енергомережах, $10 000. Компанія сподівається, що з часом Faraday Exchanger замінять всі стандартні перетворювачі, термін служби яких добігає кінця. Голова компанії Ендрю Скоби оцінює цей ринок в $2 млрд, повідомляє Green Tech Media.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас