Естонія створить відомство з розвитку ринку криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія створить відомство з розвитку ринку криптовалют

Фінтех і Картки
298
Уряд Естонії створить Агентство для розвитку ринку криптокапіталу. Нова організація буде залучати криптоактиви, відкривати спеціалізовані біржі, а також спонсорувати стартапи і допомагати їм у проведенні ICO. Таким чином Естонія сподівається зміцнити свою репутацію цифрової держави і залучити фінансування з інших країн.
Для розвитку ринку криптокапіталу естонський уряд створив нову структуру, в яку увійшли некомерційна організація TokenEST SA і комерційна TokenEST OU. У січні 2018 року також буде запущена платформа TokenEST ICO. З її допомогою держава планує зібрати €30 млн на запуск нової стратегії розвитку. Естонія передбачає, що реалізація ICO-проектів допоможе залучити в країну іноземний капітал.
Нове агентство буде консультувати стартапи перед виходом на ICO і допомагати їм проводити торги на платформі TokenEST. Як повідомляє Baltic Times, організація займеться створенням криптобірж для забезпечення ліквідності криптоактивів. Окремий пункт програми агентства – це просування законопроектів у галузі криптовалют на світовому рівні, а також фінансування найперспективніших стартапів на естонському крипторинку.
Естонія також візьметься за розробку нових правил регулювання криптовалют. Будь-які ICO-проекти будуть проходити фінансовий, технологічний і маркетинговий аудит. Агентство буде збирати відомості про засновників стартапів і їхньої бізнес-репутації, а також стежити за їхньою фінансовою звітністю.
У серпні Естонія оголосила про створення національної криптовалюти – есткойна. Країна передбачає, що цифрова валюта допоможе залучити іноземний капітал. Есткойнами можна буде оплачувати державні і приватні послуги на території держави. Криптовалюта не замінить євро, бо буде використовуватися тільки для розвитку цифрової економіки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас