Курс долара до євро завершує зниженням перший тиждень з трьох — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара до євро завершує зниженням перший тиждень з трьох

Валюта
648
Курс долара США до євро опускається в п’ятницю і завершує тиждень зниженням.
Пара євро/долар торгується на рівні $1,1798 у порівнянні з $1,1778 на закриття попередньої сесії. З початку цього тижня долар подешевшав на 0,3% щодо європейської валюти, за підсумками попередніх двох тижнів було відмічено підвищення його курсу.
Спотовий індекс, що розраховується агентством Bloomberg і відслідковує динаміку долара США відносно кошика основних світових валют, знизився на цьому тижні на 0,5% після підйому на 1,2% за попередні два тижні.
Більш слабкі, ніж очікувалося, дані про інфляцію у США, опубліковані на цьому тижні, а також невизначеність щодо угоди про податкову реформу в країні послабили долар, відзначають експерти.
Федеральна резервна система (ФРС) у середу збільшила базову процентну ставку втретє в цьому році, однак тон Центробанку щодо майбутньої інфляції був сприйнятий експертами як “голубиний”.
Цей фактор, одночасно зі зростаючими сумнівами інвесторів у швидкому ухваленні законопроекту про податкову реформу в США сприяв ослабленню долара і зниженню прибутковості US Treasuries на цьому тижні, говорить аналітик Credit Agricole CIB Девід Форрестер.
Курс долара США відносно єни опустився в п’ятницю до 112,18 єни в порівнянні з 112,39 єни напередодні. Пара євро/єна торгується на рівні 132,38 єни проти 132,37 єни на закриття попередньої сесії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас