У Києві з'являться центри переробки сміття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'являться центри переробки сміття

Казна та Політика
762
У Києві затверджено план заходів на 2017-2025 роки у сфері поводження з відходами, який, зокрема, передбачає рекультивацію полігону №5, технічне переоснащення сміттєспалювального заводу «Енергія» для більш екологічної його роботи, а також створення комплексів з переробки сміття, – йдеться у відповідному рішенні Київської міської ради.
«Рішення є черговим кроком на шляху до вирішення проблеми з відходами в Києві. Воно містить як ідеологічний характер, так і безпосередньо перелік заходів. Звертаю увагу, що частина пунктів, які тут вказані як перспективні, вже виконується або виконана», – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, представляючи проект рішення на засіданні міськради.
Чиновник при цьому звернув увагу депутатів на пункти 3 і 4 рішення: «Цими пунктами фіксується проведення конкурсу на визначення перевізників твердих побутових відходів і перший в Україні конкурс на визначення організацій, які будуть займатися створенням потужностей і забезпечувати переробку відходів».
«Це – єдиний механізм, який сьогодні нам дає законодавство, для будівництва центрів поводження з відходами. Цей конкурс буде проведено за стандартами, критеріями і правилами які сьогодні вводить Європейський банк реконструкції і розвитку, міжнародні фінансові корпорації, а також Європейський інвестиційний банк», – цитує заступника голови КМДА її прес-служба.
За словами Пантелєєва, Київ бере на себе завдання закриття і забезпечення рекультивационного утримання полігону №5.
«Тобто навіть після того, як полігон буде закритий, місто подбає про екологічно безпечне утримання цього складного об’єкта. У пункті 6 і 7 визначені плани міста щодо заводу «Енергія». Зараз проходить державну експертизу техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) для встановлення на заводі сучасної системи хімічного очищення газів. Після отримання експертизи ми зможемо в наступному році оголосити конкурс і протягом двох наступних років встановити необхідне обладнання», – додав він.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас