ФГВФО вирішив враховувати рівень ризикованості банку при розрахунку розміру регулярних зборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО вирішив враховувати рівень ризикованості банку при розрахунку розміру регулярних зборів

Фондовий ринок
122
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) вирішив враховувати рівень ризикованості банку при розрахунку розміру регулярних зборів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонду.
Фондом гарантування вкладів фізичних осіб вдосконалюється підхід до розрахунку розміру регулярних зборів до фонду у вигляді диференційованих мит на основі розрахунку ступеня ризику банків, на який зважується базова річна ставка в національній та іноземній валютах.
Відповідні зміни були внесені до Положення про порядок розрахунку, нарахування і сплати зборів до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та зареєстровані в Міністерстві юстиції.
Мета створення нової системи диференційованих ставок за ступенем ризику – впровадження світових стандартів для стимулювання банків до відмови від прийняття надмірних ризиків і забезпечення більшої справедливості збору внесків у фонд без надмірного додаткового навантаження на банки.
Зазначений підхід базується на використанні кількісних і якісних показників при визначенні ставки внеску для учасників і забезпечить справедливий розрахунок внесків до фонду з урахуванням розподілу банків за ступенем ризику.
В свою чергу це сприятиме більш детальній оцінці банками наявних ризиків у їхній діяльності і вживанні ними відповідних заходів з метою їх мінімізації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас