Walt Disney купує активи 21st Century Fox за $52,4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Walt Disney купує активи 21st Century Fox за $52,4 млрд

Фондовий ринок
303
Walt Disney Co. купує частину активів 21st Century Fox, у тому числі кіно- і телевізійну студію, а також кабельні операції і міжнародні ТБ-активи, за $52,4 млрд, йдеться в прес-релізі Disney.
Безпосередньо перед угодою 21st Century Fox виділить в окрему компанію низку активів, у тому числі телевізійну мережу Fox Broadcasting, а також телеканали Fox News Channel, Fox Business Network, FS1, FS2 і Big Ten Network. Нова компанія буде належати акціонерам 21st Century Fox і отримає лістинг на біржі.
Відповідно до умов угоди, акціонери 21st Century Fox отримають 0,2745 акції Disney за кожний папір, що їм належить. Крім цього, Disney візьме на себе борг компанії в розмірі близько $13,7 млрд.
Таким чином, з урахуванням боргу сума угоди складе близько $66,1 млрд.
Disney випустить приблизно 515 млн нових акцій на користь акціонерів 21st Century Fox, що відповідає 25%-ій частці Disney.
Оцінка акцій 21st Century Fox може бути скоригована з урахуванням податкових зобов’язань, які можуть виникнути в результаті виділення активів, а також інших транзакцій, наголошується в повідомленні Disney.
“Активи 21st Century Fox є хорошим доповненням до активів Disney і дозволять компанії створювати більш привабливий контент, встановлювати більше прямих зв’язків із споживачами по всьому світу і забезпечувати користувачам більш цікаві враження, незалежно від того, де і що вони обирають”, – йдеться в повідомленні Disney.
Ради директорів Disney і 21st Century Fox схвалили угоду. Крім цього, потрібно її затвердження акціонерами обох компаній і регулятивних органів.
Як очікується, економія на витратах в результаті операції складе не менше ніж $2 млрд.
Голова ради директорів і головний виконавчий директор Disney Роберт Айгер залишиться на чолі компанії до кінця 2021 року.
Акції Disney на попередніх торгах у четвер подорожчали на 0,2%, папери 21st Century Fox – подешевшали на 0,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас