Стартуємо! Криптовесна. Початок. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартуємо! Криптовесна. Початок.

Фінтех і Картки
956
Весна почалася в грудні! Як відомо багатьом професіоналам у сфері трейдингу криптоактивами, навесні відбувається сильне пожвавлення ринків і максимальні стрибки цін вгору! Однак, що ми всі спостерігаємо сьогодні, буквально в середині грудня 2017 року? Несподіваний потужний імпульс в торгівлі криптоконверсіями!
Що ж стало поштовхом у цій ситуації? Як стверджує звіт Wall Street Journal, трейдери з Азії є причиною багатьох висхідних акцій ціни, які ми спостерігаємо в останні місяці! Дослідницька фірма CryptoCompare заявила, що Японія, Південна Корея і В’єтнам несуть відповідальність за 80% загального обсягу торгів наприкінці листопада 2017 року. Південна Корея перевершила навіть США на одному етапі минулого тижня, коли операції злетіли. Це викликає особливий інтерес, в цій країні проживає лише 51.25 мільйона осіб.
За оцінками, Південна Корея охоплює чверть світової торгівлі в BTC і LTC. Звичайні громадяни країни вступають в купівлю, і ціна починає злітати за хмари. Ціни на деяких азіатських біржах становлять 25000 доларів за один Біткойн, а США ще тільки належить подолати 19000 доларів. Це критичне збільшення азіатських ринків є безпрецедентним в тому, що саме окремі особи і роздрібні торговці підштовхують ціни, тоді як історично саме інституційні великі гравці здійснюють перші такі зрушення. Звісно, новини про те, що уряд Південної Кореї готує законопроект про обмеження роботи на ринках криптовалют, напевно позначаться на всьому ринку. Китай був колись провідною країною для криптоторгових операцій, відповідальних за 65% всіх біткойнів, випущених в певний день.
Але уряд Китаю зумів своїми заборонами, хоч і тимчасово порушити висхідний імпульс криптоконверсій на початку 2017 року. Незважаючи на це, мегашахти з видобутку біткойна в Китаї досі забезпечують до 80% світового виробництва Біткойна. У свою чергу Індія цього тижня, спираючись на думку центробанку країни, випустила велике попередження щодо криптографії. А також минулого тижня в Індонезії сталися переслідування торгових операцій з криптовплютами. Звідси проглядається бажання урядів народів Азії жорстко зарегулювати процес. Утім, поки що трейдери з Японії, Гонконгу, Сінгапуру і Таїланду можуть спокійно працювати.
Що ж ми спостерігаємо в даний момент часу? Отже, сукупна ринкова оцінка всіх криптоконверсій перевищила 500 мільярдів доларів або півтрильйона доларів через сильну продуктивність Біткойна, Ethereum і Litecoin. Зокрема, Litecoin зафіксував приголомшливий приріст у 80% за тиждень, оскільки ціна збільшилася вище за позначку в 300 доларів.
Отже, весна почалася раптово! І, як стверджує Ларрі Макдональд, голова макростратегії США в ACG Analytics – на сьогоднішній день якщо підсумувати всі криптоконверсії і золото, які зараз є на ринку, то ми побачимо, що криптоконверсії в ринковій капіталізації становлять 23% від ліквідного товарного золота. А всього лише рік тому вони становили від 2 до 3%. Лістинг Біткойн ф’ючерсів на Чиказьку біржу опціонів (СВОЕ) і СМЕ Group, що є двома з найбільших опціонів в глобальному фінансовому секторі, ще більше зміцнив присутність Біткойна на ринку як провідного класу активів. Тому будемо з цікавістю спостерігати за подальшим розвитком подій і чекати на нову весну 2018 року!
Юрій Симонов
Керуючий партнер “OTP Invest”
тел. +38 (098) 131-31-32
email: info.otpinvest@gmail.com
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас