Уряд запланував мільярд на підтримку фермерства у 2018 році - Мінагро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд запланував мільярд на підтримку фермерства у 2018 році - Мінагро

Аграрний ринок
249
Для стимулювання створення фермерських господарств у 2018 році уряд передбачив 1 млрд гривень у рамках нової бюджетної програми «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств».
Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань фермерства та розвитку сільських територій Віктор Шеремета, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
«Значна частина потенціалу українського аграрного сектору реалізується через малих та середніх сільгосптоваровиробників, зокрема, фермерські господарства та об’єднання у кооперативи. Для стимулювання створення нових фермерських господарств та посилення їх конкурентоспроможності, урядом передбачено 1 млрд гривень в рамках нової бюджетної програми «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств». Так, нова програма включає в себе виплати дотацій, здешевлення агротехніки та кредитів, компенсації вартості закупленого насіння», – сказав Шеремета.
За словами заступника міністра, відповідно до програми пропонується виплачувати дотації фермерським господарствам, які зареєстровані в установленому порядку після 1 січня 2018 року та мають в обробітку земельні площі до 20 га, у розмірі 30 тис. гривень. При цьому першочергове право надається тим господарствам, засновниками яких є особи віком до 35 років.
Підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів здійснюватиметься шляхом здешевлення вартості (70%) закупівлі техніки, обладнання, устаткування.
Передбачено також здешевлення кредитів, отриманих у державному банку або банку, у статутному капіталі якого 75 і більше відсотків акцій належить державі.
Крім того, компенсуватиметься вартість закупленого у суб’єктів насінництва та розсадництва насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції супереліти (супер-супереліти), еліти, першої генерації, батьківських форм, гібридів першого покоління.
«Наразі тривають фахові консультації щодо механізмів підтримки фермерських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів і найближчим часом узагальнені пропозиції будуть винесені на обговорення громадськості», – резюмував Шеремета.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас