Провайдер кав'ярень Starbucks через Wi-Fi майнив криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провайдер кав'ярень Starbucks через Wi-Fi майнив криптовалюту

Фінтех і Картки
1652
2 грудня користувач Twitter Noah Dinkin розповів Starbucks про десятисекундну затримку при підключенні ноутбука до бездротового інтернету і виявлений код CoinHive – розробника скрипта, який вбудовується на сайти для майнінгу криптовалюти Monero. Як повідомляє ресурс Motherboard, варто було відвідувачам кав’ярень Starbucks в Буенос-Айресі підключитися до локальної мережі Wi-Fi, як їхні пристрої відразу ж починали без відома власників майнити криптовалюту Monero для оператора цієї мережі. Пролити світло на ситуацію допоміг глава розробника сервісу корпоративної пошти Stensul Ноа Дінкін.
Як повідомляється, під час одного з візитів у кав’ярню він помітив десятисекундну затримку при підключенні ноутбука до бездротового інтернету. Запідозривши недобре, Дінкін взявся копати глибше і майже відразу виявив CoinHive – відомий JavaScript-майнер криптовалюти Monero. Дінкін повідомив Starbucks про проблему і через кілька днів компанія визнала, що подібна неприємність справді була і її вже усунено.
Представник Starbucks підкреслив, що проблема зачепила тільки кав’ярні в Буенос-Айресі і винуватцем події стала компанія постачальник послуг бездротового інтернету, а не мережа кав’ярень. У Starbucks також запевнили, що немає ніяких причин вважати, що проблема є поширеною і може охоплювати інші кав’ярні по всьому світу. І тим не менше, підключаючись до публічної точки Wi-Fi, будьте пильні, щоб не опинитися в подібній ситуації.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас