ФРС і Китай синхронно підвищили процентні ставки втретє цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС і Китай синхронно підвищили процентні ставки втретє цього року

Кредит&Депозит
545
У четвер центральний банк Китаю втретє цього року підвищив деякі ключові короткострокові процентні ставки. Він посилив свою грошово-кредитну політику через кілька годин після того, як ФРС підвищила вартість фінансування, передає “УНІАН”.
Як повідомляється, народний банк Китаю підвищив процентні ставки по кредитах комерційним банкам на сім і 28 днів на 0,05 процентного пункту. Процентна ставка по найпоширеніших кредитах на сім днів, яка після підвищення склала 2,50%, в останні роки фактично є ключовою ставкою.
Зазначимо, що Федеральна резервна система США в середу також підвищила базову процентну ставку в третій раз цього року і поліпшила макроекономічні прогнози, а також підтвердила приблизний графік нормалізації грошово-кредитної політики на найближчі роки.
Крім того, Федрезерв підтвердив, що з січня буде скорочувати активи на балансі на $20 млрд на місяць замість $10 млрд.
Таким чином, ФРС за підсумками засідання 12-13 грудня прийняла рішення підвищити процентну ставку по федеральних кредитних коштах (federal funds rate) на 25 базисних пунктів – до 1,25-1,50% річних, йдеться в комюніке Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас