Blue Origin вперше випробувала капсулу туристичного космічного корабля з «найбільшими вікнами в космос» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Blue Origin вперше випробувала капсулу туристичного космічного корабля з «найбільшими вікнами в космос»

Технології&Авто
1846
Приватна аерокосмічна компанія Blue Origin, що належить главі Amazon і найбагатшій людині у світі Джеффу Безосу, стала ще на крок ближчою до своєї заповітної мети – виконання комерційних туристичних польотів у космос. Вчора компанія провела черговий, сьомий за рахунком успішний запуск багаторазової ракетної системи New Shepard. Якщо бути точним, то в рамках місії Mission 7 (M7) компанія вперше запустила нову капсулу туристичного космічного корабля New Shepard – Crew Capsule 2.0. Ракета була запущена зі стартового майданчика Blue Origin в Західному Техасі.
На каналі Blue Origin в YouTube є невеликий ролик з основними моментами.
В описі до відео йдеться, що на борту ракети також було 12 комерційних, дослідницьких і наукових інструментів.
Ракета злетіла на висоту 98,16 км над рівнем землі (99,27 км над рівнем моря) і потім благополучно повернулася на Землю. Слідом за нею на парашутах успішно опустилася капсула, що піднялася перед цим на висоту 98,27 км (99,39 км).
Зазначимо, що Crew Capsule 2.0 отримала «найбільші серед всіх космічних кораблів вікна». Вікна Crew Capsule 2, що мають прямокутну форму із закругленими кутами, досягають 73 см в ширину і більше одного метра у висоту. Поза всякими сумнівами, вид з цих вікон буде неймовірним. Повноцінно оцінити внутрішнє оздоблення капсули можна із зображень, які ми публікували раніше.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас