У Сан-Франциско захисники тварин використали роботів для розгону бездомних з тротуарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сан-Франциско захисники тварин використали роботів для розгону бездомних з тротуарів

Технології&Авто
672
Для Сан-Франциско, та й для інших американських міст, характерна проблема бездомних. Цілі наметові табори з бездомними на тротуарах вулиць вже давно стали звичним видовищем для мешканців і гостей мегаполісу. За останній час було безліч програм та ініціатив, спрямованих на вирішення проблеми, але останній спосіб явно виділяється на тлі інших.
Минулого тижня правозахисна організація SF SPCA, яка займається допомогою бездомним тваринам, задіяла охоронного робота, щоб не дати бездомним облаштуватися на тротуарах біля одного з офісів компанії в районі Мішен Дистрикт (іронію вловлюєте?).
Звичайно ж, подібні дії не могли залишитись не поміченими з боку влади Сан-Франциско, яка тільки нещодавно заборонила роботам-посильним рухатися тротуарами без дозволу. Вони «чемно попросили» SF SPCA прибрати робота з вулиці, попередивши, що в іншому випадку не уникнути штрафу в $1000 за кожен день присутності машини на тротуарах без дозволу. Виходить, що їх збентежила саме відсутність ліцензії, а не цілі, для яких використовувалася машина.
В інтерв’ю джерелу менеджер зі зв’язків з громадськістю SF SPCA Кріста Мелоуні розповіла, що організація була змушена піти на це, оскільки співробітники вже не могли вільно пересуватися тротуарами через табори. Вона також зазначила, що за місяць роботи робота табори значно скоротилися, а разом з ними і зменшилася кількість зломів припаркованих поруч автомобілів.
До речі, цим охоронним роботом є Knightscope K9 – розробка відомої компанії, чиї роботи неодноразово ставали героями кумедних новин.
Зазначимо, що Knightscope здає своїх роботів в оренду всього за $7 за годину – погодинна праця охоронців оплачується набагато вище. Компанія надає послуги в п’яти штатах США і має понад 19 великих клієнтів, серед яких такі імениті технологічні компанії, як Microsoft, Uber і Juniper Networks. Більшість використовує роботів Knightscope для патрулювання паркувальних місць і офісних будівель.
Робот Knightscope K9, що патрулює територію біля офісу SF SPCA, був сприйнятий громадськістю вельми неоднозначно. За перший тиждень люди, які допомагали бездомним, накривали робота брезентом, збивали “з ніг”, поливали його сенсори кетчупом і різними способами знущалися над машиною, забувши про елементарні норми пристойності. Але, як це зазвичай буває, знайшлися і прихильники, які підтримали ідею SF SPCA.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас