Стартап Alauda робить «перший в світі гоночний літаючий автомобіль (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап Alauda робить «перший в світі гоночний літаючий автомобіль (відео)

Технології&Авто
395
Австралійський стартап Alauda заявив про намір створити перший в світі гоночний літаючий автомобіль. Хоча при детальному розгляді пристрій є скоріше гоночним квадрокоптером, ніж автомобілем.
У Alauda вже створили зменшений прототип під назвою Alauda Mark 1 Airspeeder. Проведення тестових польотів заплановано на 2018 рік, а в 2019 році очікується поява фінальної версії транспортного засобу. Фінансувати проект планується за допомогою краундфандінгової кампанії на Kickstarter.
У Alauda відзначають, що вони зосередилися на розробці спортивного літаючого транспортного засобу, свого роду «Ferrari для неба». Керівник стартапу Метт Пірсон вважає, що акцент на перегонах і конкуренції буде просувати технологію вперед. У свій час багато споживчих автомобільних технологій зароджувалися в гоночних змаганнях. Аналогічним чином рішення для літаючих автомобілів спочатку з’являться в спорті, а потім перекочують в споживчий сектор, вважають в Alauda.
За словами Пірсона, Alauda працював у закритому режимі протягом 2 років, і тепер стартап готовий поділитися своїми планами з громадськістю. Компанія співпрацює з австралійською владою, щоб забезпечити відповідність свого транспортного засобу правилам повітряного руху. Alauda планує влаштувати перший демонстраційний пілотований політ у січні 2018 року.
Прототип являє собою одномісний літальний апарат, що нагадує за формою гоночний автомобіль. Пристрій оснащений чотирма електричними двигунами потужністю 50 МВт і батарейним блоком від електромобіля Tesla Model S. Транспортний засіб призначений для польотів на малій висоті, він зможе розвивати максимальну швидкість понад 200 км/год. Враховуючи заявлені характеристики, навряд чи Alauda Mark 1 Airspeeder зможе довго перебувати в повітрі. В літальному апараті застосовуються сенсори і роботизовані системи для забезпечення безпеки, в той час як пілот керує поведінкою транспортного засобу.
Alauda Mark 1 Airspeeder не можна назвати автомобілем у звичному розумінні, оскільки на даний момент у нього немає коліс. Також пристрій можна назвати літаком. Самі розробники використовують термін Airspeeder з наукової фантастики (такі літаючі пристрої зустрічалися у всесвіті «Зоряних воєн» і називалися повітряними спідерами або просто спідерами), але водночас описують прототип як «літаючий автомобіль».
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас