Нафта Brent подолала рекорд 2015 року на новинах про закриття трубопроводу Forties — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта Brent подолала рекорд 2015 року на новинах про закриття трубопроводу Forties

Енергетика
1208
Світові ціни на нафту у вівторок вранці зростають, при цьому нафта марки Brent подорожчала на 1%, пробивши рекорд 2015 року, інвестори відіграють новини про закриття трубопроводу Forties в Північному морі, свідчать дані торгів.
Станом на 06.36 за Києвом вартість лютневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 1%, до 65,34 долара за барель, вперше з 24 червня 2015 року перевищивши позначку в 65 доларів за барель. Ціна січневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,5%, до 58,28 долара за барель.
Днем раніше оператор трубопроводу, Apache Corp., повідомив, що видобуток на родовищі Forties зупинено у зв’язку з неплановим ремонтом частини трубопроводу.
Минулого тижня в трубопроводі Forties, яким транспортується нафта з родовищ в Північному морі в термінал Kinneil в Шотландії, була виявлена ​​тріщина. Власник нафтопроводу – нафтохімічна компанія Ineos – також повідомила в понеділок, що Forties доведеться на якийсь час закрити для проведення ремонтних робіт.
Нафтопровід Forties забезпечує доставку “чорного золота” з 85 родовищ в Північному морі і перекачує близько 450 тисяч барелів на добу.
“(Ціна на – ред.) нафту марки Brent піднялася вище через новини про те, що трубопровід Forties в Північному морі може бути закритий на “кілька тижнів” після того, як там була виявлена ​​тріщина. Трубопровід є важливим компонентом, що лежить в основі марки Brent”, – цитує агентство Рейтер слова слова старшого ринкового аналітика OANDA Джеффрі Халлі (Jeffrey Halley).
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас