Deutsche Bank: «Крах біткойна - один із головних ризиків 2018 року» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank: «Крах біткойна - один із головних ризиків 2018 року»

Фінтех і Картки
4423
Головний економіст Deutsche Bank по світових ринках розглядає можливий крах «бульбашки» біткойна як більш серйозний ризик, ніж імпічмент, що загрожує Дональду Трампу, або ядерна криза на Корейському півострові, повідомляє Fortune.
Головний економіст найбільшого німецького банку з міжнародних ринків Торстен Слок розіслав клієнтам банку список з 30 найбільш ймовірних і серйозних ризиків, які можуть вплинути на світовий фінансовий ринок в 2018 році. 13-у позицію в цьому списку займає ймовірний крах «більбашки» біткойна, курс якого в даний час перевищує $16 000, злетівши за цей рік на 1600%.
Інші фінансові аналітики не схильні переоцінювати ризики, які вкрай волатильний ринок криптовалют може принести світовій фінансовій системі. Вони вказують на незначність цього ринку. За даними Coinmarketcap, загальна ринкова вартість усіх криптовалют становить приблизно $400 млрд. Для порівняння: вартість всього ринку житла в США, який спровокував знамениту іпотечну кризу 2008 року, дорівнює $29,6 трлн, тобто в 70 разів більше.
Проте, крах біткойна може стати спусковим гачком, який спровокує нову світову кризу. Раніше такі кризи траплялися і з менших приводів, до того ж в криптовалютній економіці беруть участь люди з усього світу, і тому проблеми на цьому ринку носитимуть глобальний характер.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас