"Нафтогаз" домовляється з італійцями про партнерство в управлінні ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" домовляється з італійцями про партнерство в управлінні ГТС

Енергетика
321
НАК “Нафтогаз України” веде переговори з італійською Snam про партнерство в управлінні газотранспортною системою.
Про це повідомив головний комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко, передає “Інтерфакс-Україна”.
“Ми ведемо переговори з компанією Snam – це італійський газотранспортний оператор. Підхід дуже простий – якщо Snam, італійська компанія, яка раніше була дочірньою компанією ENI … якщо вони будуть партнером в управлінні ГТС, тоді та ж ENI буде довіряти українській ГТС і набагато більше шансів, що вони будуть купувати газ на російсько-українському кордоні”, – сказав він.
Вітренко наголосив, що, на думку менеджменту НАК, залучення міжнародного партнера до управління ГТС є безальтернативним.
Нагадаємо, для продовження транзиту газу на умовах стандартного довгострокового контракту Україна має підписати контракт з російським “Газпромом” і знайти партнера, який буде в цьому зацікавлений.
7 грудня “Нафтогаз України” підписав меморандум з голландською компанією Gasunie і французькою GRTgaz про співпрацю у сфері використання потужностей української газотранспортної системи.
За 9 місяців поточного року НАК “Нафтогаз України” перерахував до бюджету 24,9 млрд гривень, які забезпечив транзит російського газу через територію України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас