Рівненська АЕС може перейти на паливо Westinghouse - Енергоатом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівненська АЕС може перейти на паливо Westinghouse - Енергоатом

Фондовий ринок
1397
Рівненська АЕС розглядає можливість переводу енергоблоків з ядерного палива російського постачальника АТ «ТВЕЛ» на паливо американської компанії Westinghouse.
Про це повідомляється на сайті НАЕК “Енергоатом”.
“У рамках технічної наради, яка відбулась на Рівненській АЕС, обговорено питання можливої співпраці у сфері ядерної енергетики з компанією Westinghouse Electric Company”, – йдеться у повідомленні.
Окрему увагу було приділено питанню диверсифікації джерел постачання ядерного палива на РАЕС.
«Сьогодні згідно з підписаною угодою енергоблоки №2, 3 ЮУАЕС та №1, 3, 4 та 5 ЗАЕС переходять на паливо Westinghouse. Наразі основним постачальником ядерного палива на РАЕС є АТ «ТВЕЛ» (Росія). Відповідно до міжнародних норм в енергогенеруючій компанії необхідно мати кілька альтернативних постачальників однієї продукції. Нас цікавили досягнення та напрацювання у сфері виробництва американського ядерного палива як для енергоблоків-мільйонників, так і для малих енергоблоків ВВЕР-440. Питання розповсюдження цього палива на РАЕС і інші енергоблоки буде вирішуватись на рівні НАЕК «Енергоатом», – прокоментував заступник головного інженера РАЕС з ядерної та радіаційної безпеки Сергій Боришкевич.

Довідка Finance.ua:

  • Westinghouse працює в Україні з 1992 року, сприяючи диверсифікації постачання на український ринок ядерного палива та передового світового досвіду і технологій. У середині 1990-х років Westinghouse почала свою роботу в країні з модернізації та підвищення безпеки АЕС країни.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас