ПриватБанк допускає залучення рефінансування НБУ для відшкодування коштів Суркісам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк допускає залучення рефінансування НБУ для відшкодування коштів Суркісам

Фондовий ринок
673
ПриватБанк (Київ) допускає необхідність залучення рефінансування Національного банку України (НБУ) для відшкодування коштів за позовами Суркісів.
“ПриватБанк отримав інформацію про статус виконавчого провадження. При необхідності виконання дій по виконавчому провадженню, банк може звернутися до Національного банку для рефінансування з метою забезпечення високого рівня ліквідності”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі ПриватБанку.
За даними прес-служби, з наближенням кінця року ПриватБанк зосереджений передусім на забезпеченні виконання необхідних норм резервування, перерахування клієнтських платежів до бюджетів, необхідного рівня ліквідності для виконання платежів клієнтів, як юридичних осіб, так і фізичних осіб напередодні свят.

Довідка Finance.ua:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку.
     
  • В результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд грн.
  • 1 липня 2017 року настав термін внесення застав по пов’язаних кредитах у Приватбанку, однак колишні бенефіціари фінустанови Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали свої зобов’язання.
  • У зв’язку з невиконанням зобов’язань колишніх власників “Приватбанку” влада почала процедуру примусового стягнення боргів.
  • За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, колишні акціонери можуть потрапити під кримінальну відповідальність.
  • Суркіси, а також інші пов’язані з ПриватБанком особи подали 42 позови проти НБУ. Майже всі позови подано до адміністративного суду і стосуються оскарження визнання Нацбанком зазначених осіб пов’язаними з ПриватБанком.
  • Київський апеляційний адміністративний суд 6 листопада зобов’язав ПриватБанк повернути сім’ї Суркісів 1,05 млрд грн, $266,2 тис. і EUR7,8 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас