Влада Сан-Франциско обмежила рух роботів тротуарами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Сан-Франциско обмежила рух роботів тротуарами

Світ
342
На пересування вантажних роботів тротуарами Сан-Франциско накладено низку обмежень, що стосуються як їх кількості, так і районів, в яких вони можуть використовуватися. Обмеження затверджено Окружною радою Сан-Франциско, повідомляє San Francisco Chronicle.
В останні роки розвиток комерційної робототехніки призвів до того, що почали з’являтися проекти, що використовують колісних роботів для перевезення вантажів по місту на невеликі відстані — для доставки суші, піци і просто продуктів з магазину. Як правило, такі пристрої не є повноцінними автомобілями з точки зору закону, тому можуть пересуватися тільки тротуарами, і зазвичай з цим не виникає проблем. Тим не менш, іноді такі роботи можуть спричиняти дискомфорт пішоходам, особливо в людних місцях або на вузьких тротуарах.
У Сан-Франциско випробовували своїх роботів відразу три компанії: Marble, Dispatch і Starship Technologies. Аж до недавнього часу на пересування роботів не накладалося практично ніяких обмежень, хоча, як зазначає San Francisco Chronicle, деякі ініціативні групи звертали увагу на те, що пересування великої кількості роботів тротуарами може бути небезпечним, особливо для літніх людей, осіб з обмеженими фізичними можливостями та дітей. Один із членів Окружної ради Сан-Франциско спочатку взагалі пропонував заборонити пересування роботів тротуаром, але в підсумку влада затвердила низку обмежень, які повинні виконуватися при використанні роботів.
Тепер кожній компанії, що використовує роботів, дозволено одночасно виводити на тротуари не більше трьох пристроїв — таким чином, в місті зможуть їздити лише дев’ять роботів-кур’єрів. Крім того, раніше роботи могли їздити по всьому місту, а тепер зона функціонування сервісів доставки обмежена промисловими районами з низькою щільністю населення. Також роботам заборонено їздити зі швидкістю вище трьох миль на годину (трохи менше п’яти кілометрів на годину), а за переміщенням пристрою повинен постійно спостерігати оператор.
Раніше влада американського штату Віргінія дозволила невеликим роботам-кур’єрам використовувати для пересування тротуари і пішохідні переходи.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас