Дрони виганятимуть додому японців, які засиділися на роботі (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дрони виганятимуть додому японців, які засиділися на роботі (фото)

Технології&Авто
678
Японська компанія Taisei оголосила про створення дрона, який буде боротися з перевтомою серед офісних працівників. Після кінця робочого дня він буде злітати в офісі, підлітати до співробітників і програвати над ними пісню, що сигналізує, що час йти додому. Дрон стане доступним в квітні 2018 року і буде надаватися за передплатою, повідомляє Engadget.
В Японії існує явище каросі — раптова смерть, спричинена постійною перевтомою на роботі. Чимала кількість японських працівників працює понаднормово, в тому числі і на вихідних. У деяких випадках це призводить до постійного стресу, що в результаті викликає інфаркт або інсульт в ранньому віці.
Японська компанія Taisei вирішила боротися з цією проблемою за допомогою спеціальних дронів. Безпілотник під назвою T-Frend буде обладнаний камерою і автономною системою навігації, не заснованій на GPS, сигнали якої можуть бути недоступні в приміщенні. Спеціальний працівник компанії зможе призначити час і маршрут патрульного обльоту офісу, після чого дрон буде виконувати його в автономному режимі. Якщо дрон помітить працівника, який затримався, він підлетить до нього і почне програвати адаптований японський варіант шотландської пісні «Auld Lang Syne», який використовується у багатьох японських закладах в кінці робочого дня та повідомляє клієнтів про те, що заклад скоро закриється.
Дрон стане доступним клієнтам в квітні 2018 року, але не у власність, а як сервіс з помісячною оплатою. Записи з камери на дрон і звіти про патрулювання будуть доступні як в реальному часі, так і на хмарному сховищі компанії.
Дрони виганятимуть додому японців, які засиділися на роботі (фото)
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас