Розроблено двовимірний транзистор на паперовій основі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено двовимірний транзистор на паперовій основі

Технології&Авто
509
Команді вчених з Техаського університету вдалося створити високопродуктивні двовимірні транзистори на паперовій основі. За словами дослідників, їх транзистори можуть бути використані у сфері IoT, а також для створення абсолютно нових пристроїв, пише Phys.org.
Санджен Парк і Діжі Аківанд, вчені з Техаського університету, представили своє відкриття на Міжнародній конференції з електроніки, що відбулася на початку грудня недалеко від Вашингтона. Їм вдалося створити дисульфідні транзистори з графену і молібдену на основі зі звичайного паперу. Електроніка на паперових носіях сьогодні використовується досить рідко: в основному в іграшках і пакувальних бірках. На думку вчених, це може скоро змінитися, оскільки їх відкриття дозволить створювати абсолютно нові пристрої з великою кількістю можливостей.
Пластик і напівпровідники, традиційно використовувані для виготовлення транзисторів, можуть без проблем витримувати виробничий процес і стабільно працювати. Але ці матеріали коштують значно дорожче за папір. Папір не використовується як основа для транзисторів з очевидних причин: вона не проводить струм, промокає і горить при виробничих температурах. Але дослідникам вдалося знайти покриття, яке змогло обійти ці проблеми.
Після довгих пошуків і випробувань вчені вирішили використовувати поліімід — полімер, який сьогодні застосовується як основа для деяких друкованих електронних пристроїв. Він дає паперу гладку поверхню і робить його водонепроникним. Крім того, новий матеріал захищає папір від займання, дозволяючи витримувати температуру до 230 °C.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас