Британія та ЄС переходять до найскладнішої частини переговорів про Brexit - Туск — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія та ЄС переходять до найскладнішої частини переговорів про Brexit - Туск

Світ
255
Голова Європейської ради Дональд Туск у п’ятницю на прес-конференції в Брюсселі закликав Великобританію, а також представників країн ЄС почати обговорення перехідного періоду після Brexit.
У своєму Twitter Д. Туск назвав майбутній етап переговорів, який буде в першу чергу стосуватися торговельних відносин, найскладнішим для обох сторін. В ході прес-конференції він озвучив основні пропозиції ЄС на перехідний період.
Д. Туск нагадав, що Лондон раніше просив ввести дворічний перехідний період (24 місяці після березня 2019 року), в рамках якого Сполучене Королівство буде залишатися частиною “єдиного ринку” ЄС і Митного союзу, що дозволить громадянам і бізнесу адаптуватися до нових політичних і економічних відносин між Лондоном і Брюсселем.
Він висунув свої умови на перехідний період: Великобританія дотримується всього законодавства ЄС, включаючи нові нормативні акти, виконує бюджетні зобов’язання, у судовій сфері підпорядковується нагляду з боку судових інстанцій ЄС.
“Очевидно, що протягом перехідного періоду після відходу Великобританії (з союзу – Ред.) процес ухвалення рішень в ЄС продовжиться серед 27 держав-членів, без Великобританії, – сказав голова Європейської ради. – Все, про що я говорив, представляється єдино розумним рішенням, і в інтересах всіх наших громадян якомога швидше досягти домовленості”.
Д. Туск також заявив про готовність обговорювати подальші відносини сторін після виходу Британії з “єдиного ринку” та з Митного союзу.
“Нам потрібно розуміння, як Лондон бачить наші подальші відносини”, – додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас