В ЄС дозволили блокувати продаж через Amazon і eBay — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС дозволили блокувати продаж через Amazon і eBay

Світ
955
Європейський суд (вища судова інстанція ЄС) в середу підтримав люксові бренди, дозволивши їм обмежувати онлайн-продаж товарів в Європейському союзі через такі платформи, як Amazon.com Inc. і eBay Inc.
Як говориться в рішенні суду, такі дії не є порушенням антимонопольного законодавства ЄС, якщо кінцевою метою є захист іміджу бренду і збереження сприйняття його продукції як предметів розкоші.
«Якість люксових товарів є не просто результатом їх матеріальних характеристик, але також привабливості і престижного іміджу, що додає їм ореол розкоші, — зазначається у рішенні Європейського суду. — Цей ореол є важливим аспектом таких товарів, дозволяючи споживачам відрізняти їх від інших аналогічних товарів».
Дане рішення може вплинути на десятки антимонопольних розглядів в Європі, пов’язаних з тим, що виробники намагаються обмежити розповсюдження своїх товарів, повідомляє Financial Times.
Прецедентною стала суперечка американського виробника косметики та парфумерії Coty Inc. і німецького рітейлера Parfumerie Akzente GmbH, який продає продукцію Coty (у тому числі марок Calvin Klein, Marc Jacobs і Chloe) через Amazon. Coty подала позов до німецького суду, в якому стверджувалося, що подібна практика заборонена умовами договору. Німецькі судді передали справу за інстанцією до Європейського суду.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас