GE може скоротити 12 тис. робочих місць, 18% штату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GE може скоротити 12 тис. робочих місць, 18% штату

Фондовий ринок
356
General Electric Co. (GE) планує звільнити 12 тис. співробітників, тобто 18% штату, у рамках вжитих компанією заходів щодо скорочення витрат, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела.
За словами джерел, звільнення стосуватимуться головним чином робітників, зайнятих на виробництві за межами США.
Також компанія може значно знизити капіталовкладення і витрати на наукові дослідження, оскільки її фінпоказники серйозно постраждали через спад на світових ринках природного газу і вугілля, на які припадає значна частина її виручки.
Такими способами новий гендиректор Джон Фленнеры сподівається досягти мети зі зменшення витрат в енергетичному підрозділі на $1 млрд і зниження витрат компанії в цілому на $3,5 млрд вже в 2018 році.
У листопаді GE оголосила про скорочення квартальних дивідендів наполовину, до 12 центів на акцію, через слабкі фінансові показники і падіння капіталізації. Компанія пішла на такий захід вдруге з Великої депресії.
У жовтні компанія відзвітувала про падіння чистого прибутку в третьому кварталі і погіршила річні прогнози на тлі зниження доходів в таких ключових галузях, як електрогенерація і нафтовидобуток.
Акції GE дорожчають на 0,6% в ході попередніх торгів у четвер. З початку року капіталізація компанії впала на 44%, до $154 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас