Стало відомо, де купують кожен п'ятий біткойн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, де купують кожен п'ятий біткойн

Фінтех і Картки
8247
Криптовалюта вже перевершила багато традиційних валют за обсягом грошової маси. Лідируючу роль у стрибку курсу відіграла Південна Корея. Незважаючи на критику з боку влади і заборону на проведення ICO, в країні зосереджена п’ята частина світових біткойн-транзакцій, а захоплення криптовалютою стає справді масовим.
Ще рік тому криптовалютний ринок в Південній Кореї тільки зароджувався, а тепер 21% всіх транзакцій в криптообмінниках проводиться з використанням південнокорейського вона. Країна стала епіцентром криптоторгівлі і почала чинити прямий вплив на підвищення курсу біткойна.
При цьому у вересні південнокорейський регулятор ввів заборону на проведення ICO. У жовтні, коли оборот біткойна і альткойнів в країні перевищив обсяги торгів на місцевій фондовій біржі KOSDAQ, влада заявила, що оподаткує криптовалюти. Прем’єр-міністр Південної Кореї також не виступає прихильником криптобума. Нещодавно він зазначив, що криптовалюти погано впливають на молодь і втягують її у злочинність.
Незважаючи на це, корейці захоплено скуповують біткойни і ефіри. Більш того, як повідомляє Bloomberg, курс біткойна в країні на 23% перевищує середній світовий курс. І саме на південнокорейських обмінниках вартість біткойна вперше подолала позначку в $10 000. Тепер, за даними Coindesk, курс BTC вже перевищує $14 500.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас