У Сан-Франциско заборонили доставку покупок роботами-кур'єрами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сан-Франциско заборонили доставку покупок роботами-кур'єрами

Технології&Авто
605
Тепер стартапам доведеться отримувати спеціальні дозволи на тестування своїх роботів в міських умовах, і видавати їх будуть тільки в науково-дослідних цілях, пише Wired.
Рада супервізорів Сан-Франциско проголосувала за серйозне обмеження свободи пересування роботів на тротуарах міста, незважаючи на те, що роботи вміють об’їжджати перешкоди (включаючи собак або вуличних музикантів). Тепер стартапам доведеться отримувати дозволи на проїзд роботів, причому тільки в спеціально відведених місцях — на безлюдних тротуарах подалі від центру міста. І навіть у цьому випадку дозвіл їм видадуть тільки в науково-дослідних цілях, а не для доставки піци або інших покупок. Таким чином, комерційне використання роботів-кур’єрів заборонено.
Міська влада ясно дала зрозуміти, що розглядає роботів-кур’єрів так само, як і безпілотні автомобілі. На їхню думку, і ті, і інші створюють загрозу життю і здоров’ю людей, оскільки немає доказів безпеки масового застосування безпілотних технологій в міських умовах. До того ж роботи-постачальники ще й їздять по тротуарах. «Творці стартапів збираються зробити цих кур’єрів автономними, а контролювати їх почнуть віддалено, із загального командного пункту. І тоді Сан-Франциско наповнять роботи, які неминуче будуть створювати колізії на вулицях», — упевнений Норман Йї, член ради супервізорів Сан-Франциско і один з авторів заборони на вільне пересування роботів.
Звучить досить нетипово для Кремнієвої долини, особливо з урахуванням того, що штати Айдахо і Вірджинія дуже тепло прийняли роботів-кур’єрів, заздалегідь прописавши всі законодавчі норми і правила. Може, Сан-Франциско не так вже й доброзичливо ставиться до нових технологій?
«Неправда. Просто якщо ви хочете випустити в місто роботів-кур’єрів, подумайте, як зробити це без шкоди для його жителів», — заявив Йї.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас