Колишній топ-менеджер Volkswagen в США отримав 7 років в'язниці через "дизельгейт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній топ-менеджер Volkswagen в США отримав 7 років в'язниці через "дизельгейт"

Фондовий ринок
558
Колишній топ-менеджер німецького автоконцерну Volkswagen AG в США Олівер Шмідт засуджений до тюремного ув’язнення строком на сім років за звинуваченнями, пов’язаними з заниженням показників викиду шкідливих газів в автомобілях з дизельними двигунами, пише The New York Times.
Крім того, він повинен виплатити штраф у розмірі $400 тис.
Раніше юристи підрахували, що максимальний термін тюремного ув’язнення, який загрожував О. Шмідту, становив 169 років.
48-річний О. Шмідт – громадянин ФРН, проте він кілька років очолював інженерний підрозділ Volkswagen в Мічигані, що забезпечував дотримання екологічних норм. Йому були пред’явлені звинувачення у введенні в оману влади і споживачів США та інших порушеннях.
У серпні О. Шмідт визнав себе винним, підкреслив, що слідував наказам згори, висловив каяття і готовність прийняти покарання.
Суддя окружного суду Східного Мічігану Шон Кокс назвав шахрайство Volkswagen та її керівників “вкрай серйозним і тривожним злочином проти економічної системи США”.
Після завершення терміну тюремного ув’язнення О. Шмідт буде добровільно депортований із США.
Компанія Volkswagen в березні визнала вину у заниженні показників викиду шкідливих речовин на 600 тис. автомобілів з дизельними двигунами в США. По всьому світу аналогічне програмне забезпечення встановлено на 11 млн автомобілів.
О. Шмідт – один з восьми обвинувачених у США в рамках дизельного скандалу Volkswagen. У серпні інший інженер Volkswagen Джеймс Лян був засуджений до тюремного ув’язнення на 40 місяців, але подав апеляцію. Адвокат О.Шмідта просив скоротити термін для свого підзахисного також до 40 місяців, проте звинувачення наполягало на більш істотному покаранні, оскільки вирок Дж.Ляну був м’якшим у результаті його співпраці зі слідством.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас