День фінансів, 6 грудня: прогноз для долара на 2018, пеня за прострочення оплати комуналки, створення вугільного гіганта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 грудня: прогноз для долара на 2018, пеня за прострочення оплати комуналки, створення вугільного гіганта

1760
Поки вся Україна стежить за епопеєю навколо Саакашвілі (сьогодні Порошенко, нарешті, висловив свою позицію), повз редакцію Finance.ua не пройшли такі значущі події:
Паралельний інтернет. Blockstack має намір створити паралельний інтернет. Для чого? У компанії відповідають: зібралися захищати приватність користувачів. Доступ до такої мережі буде здійснюватися через спеціальні браузери і мобільні додатки.
Невтішний прогноз для долара. Наступний рік для американської валюти може стати найгіршим більш ніж за 10 років, незважаючи на посилення темпів економічного зростання в США, а також готовність Федеральної резервної системи (ФРС) продовжувати підйом ставки. Все більше експертів Волл-стріт заявляють про “ведмежі” очікування щодо долара США.
Пеня за прострочення. Президент Петро Порошенко підписав Закон Про житлово-комунальні послуги, який передбачає запровадження пені за прострочену оплату житлово-комунальних послуг. Читайте, з якого періоду і на яких умовах.
Вугільний гігант. Кабмін створив державне підприємство “Національна вугільна компанія”. Як повідомив віце-прем’єр з питань енергетики Володимир Кістіон, в компанію входитимуть 33 шахти. До кінця року передбачається оптимізувати структуру відокремлених підрозділів.
“Позбавлення” від валюти. Як зазначають у НБУ, українці продовжують позбуватися валюти. Згідно з даними Національного банку, на готівковому валютному ринку чистий продаж валюти населенням знову перевищив купівлю.
Земля онлайн. Реєстрація договорів оренди землі тепер доступна онлайн. Міністерство юстиції, Мінагрополітики, Державне агентство з питань електронного управління та Фонд Східна Європа презентували нову електронну послугу. У МінАПК кажуть, що запуск онлайн-реєстрації договору оренди земельної ділянки – це вдалий приклад того, як багаторічну проблему можна вирішити впровадженням технічного рішення.
До речі, про вигоди, що надають сучасні технології:
Finance.ua спільно з Easy Pay зробили класний (а головне – корисний) матеріал про онлайн-платежі. У ньому ви зможете дізнатися про те, які послуги вигідно оплачувати карткою в інтернеті? Як платити безпечно і зручно? Як захиститися від шахраїв і діяти в непередбачених ситуаціях? Читайте, обов’язково стане у нагоді.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас