За якістю освіти в Україні буде стежити спеціальне відомство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За якістю освіти в Україні буде стежити спеціальне відомство

Світ
531
Кабінет міністрів України схвалив створення Державної служби якості освіти як центрального органу виконавчої влади, реорганізувавши Державну інспекцію навчальних закладів України.
Відповідний проект постанови було ухвалено на засіданні уряду в середу, 6 грудня.
Зазначається, що проект розроблено Міністерством освіти і науки України і є необхідним для реалізації Закону “Про освіту”, ухваленого 5 вересня 2017 Верховною Радою.
“Державна служба якості освіти є центральним органом виконавчої влади із забезпечення якості освіти з територіальними органами, на яку покладено повноваження щодо державного нагляду (контролю) у сфері освіти, затвердження нетипових освітніх програм дошкільної та загальної середньої освіти, акредитації юридичних осіб, які здійснюють незалежне оцінювання якості освіти та ведення їх реєстру”, – йдеться у пояснювальній записці документа.
Крім того, як зазначено в записці, проект створення Держслужби якості освіти обговорили з громадськістю у робочих групах при підготовці Закону “Про освіту”.
“Ці обговорення виявили позитивне ставлення до ідеї якнайшвидшого переходу від системи державного нагляду у сфері освіти до системи забезпечення якості освіти на всіх рівнях”, – йдеться в пояснювальній записці до документа.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас