"Нафтогазу" анулювали всі ліцензії на видобуток нафти і газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогазу" анулювали всі ліцензії на видобуток нафти і газу

Фондовий ринок
1057
Державна служба геології і надр на підставі рішення суду анулювала 3 спеціальні дозволи НАК “Нафтогаз України” на розробку нафтогазоносних площ у Полтавській області.
Про це свідчить наказ відомства №527 від 1 грудня, передає enkorr.
Це єдині ліцензії компанії на контрольованій Україною території.
Мова йде про спецдозволи на користування Оболонською (495,2 кв. км), Будищансько-Чутівською (497,9 кв. км) і Писарівською (471,9 кв. км) площами, дію яких було призупинено у березні.
Претензії Держгеонадр ґрунтувалися на невдоволенні Полтавської обласної ради, що ще 31 січня цього року офіційно закликала Держгеонадр забрати у “Нафтогазу” ці спецдозволи, і зверненнях народного депутата Сергія Капліна.
Місцеві депутати вважають незадовільними роботи “Нафтогазу” на його ліцензованих площах і звинуватили компанію в порушенні програми робіт.
У свою чергу НАК “Нафтогаз України” стверджує, що інвестував в ці ділянки загалом 799 млн грн.
Також наприкінці минулого року було підписано договір з його дочірньою компанією “Укргазвидобування” про розробку цих площ. На 2017 рік фінансування цих робіт було передбачено в обсязі 1,1 млрд грн.
“Реалізація програми робіт на 2017 рік на Будищансько-Чутівській ліцензійній ділянці, яка є найбільш розвіданою, дозволить вже в 2018 році забезпечити приріст промислових запасів газу приблизно на 1,2 млрд куб м, нафти – приблизно на 0,5 млн тонн, добути близько 100 млн куб м газу і 15 тис тонн нафти”, – стверджував “Нафтогаз”.
За “Нафтогазом” значиться ще 6 ліцензій на нафтогазоносні родовища, робота на яких неможлива: 3 з них розташовані в зоні АТО і 3 – на континентальному шельфі.
“Нафтогаз” отримав ці 3 родовища в Полтавській області у 2011 році.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас