Британських операторів дронів змусять складати іспит з безпеки польотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британських операторів дронів змусять складати іспит з безпеки польотів

Технології&Авто
116
Власникам дронів у Великобританії в майбутньому доведеться складати іспити з безпеки польотів. Така вимога міститься в нових правилах польотів дронів, розробкою яких в даний час займається уряд Великобританії. Згідно з повідомленням на сайті британського уряду, законопроект буде оприлюднений навесні 2018 року. У тому ж році нові правила можуть набути чинності.
В даний час у Великобританії діє так званий «кодекс дронів». Це зведення правил польотів безпілотників, згідно з яким британські оператори зобов’язані реєструвати і ліцензувати апарати масою понад 20 кілограмів. Дрони повинні виконувати польоти в зоні прямої видимості оператора на висоті не більше 120 метрів.
Приватним безпілотникам з камерами не можна підлітати до людей, будівель та автомобілів на відстань ближче 50 метрів. Крім того, заборонені польоти в радіусі 150 метрів від скупчень людей і місць проведення масових заходів. Нарешті, дронам не можна виконувати польоти поблизу аеропортів і хеліпортів.
Нові поправки, які готуються урядом Великобританії, посилять чинні правила. Зокрема, обов’язковою стане реєстрація дронів масою більше 250 грамів. Таким чином, під цю вимогу підпаде переважна більшість дронів, що знаходяться у вільному продажу. Для реєстрації дрона після його купівлі власник повинен буде спочатку складсти іспит на знання правил безпечних польотів.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас