Залежність від смартфона змінює хімію мозку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залежність від смартфона змінює хімію мозку

Технології&Авто
1127
Фахівці Радіологічного товариства Північної Америки (RSNA) виявили, що залежність від інтернету і смартфона змінює хімічний склад мозку підлітків і може викликати депресію і підвищену тривожність.
За даними недавнього дослідження центру Pew Research, 46% американців зізналися, що не можуть жити без своїх смартфонів. Таке твердження більше схоже на перебільшення, але, тим не менш, все більше людей залежать від своїх мобільних телефонів і іншої електроніки, коли справа стосується отримання нової інформації, спілкування та розваг. Найбільше побоювання викликає, природно, молодь, яка занадто багато часу проводить, втупившись в екран.
Для того щоб розібратися, чи дійсно мозок підлітків зазнає змін під впливом тривалого занадто великого захоплення мобільними технологіями, професор Хен Сук Сео і його колеги провели магнітно-резонансну спектроскопію 19 юнаків та дівчат, яким був поставлений діагноз «залежність від інтернету або смартфона». Ще 19 підлітків служили контрольною групою.
Вчені виміряли рівень гамма-аміноолійної кислоти (GABA), нейромедіатора, що пригнічує або уповільнює сигнали мозку (а також впливає на зорові і моторні функції), і глутамат-глютаміна (Glx), нейромедіатора, який приводить нейрони в більш електрично збуджений стан.
Результати показали, що, порівняно зі здоровими тінейджерами, співвідношення GABA до Glx у передній поясній корі мозку пацієнтів із залежністю було підвищене. Схожі показники виникають у осіб, які страждають на депресію і тривогу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас