У НБУ повідомили про зменшення дефіциту поточного рахунку у жовтні до $408 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ повідомили про зменшення дефіциту поточного рахунку у жовтні до $408 мільйонів

Казна та Політика
223
Дефіцит поточного рахунку у жовтні 2017 року зменшився порівняно з вереснем до 408 млн дол. через істотне зменшення виплат за рахунком первинних доходів та подальше зростання переказів.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
«У жовтні 2017 року дефіцит поточного рахунку очікувано зменшився порівняно з вереснем до 408 млн дол. США через істотне зменшення виплат за рахунком первинних доходів та подальше зростання переказів. Однак одночасно розширився дефіцит торгівлі товарами, через що порівняно з жовтнем минулого року від’ємне сальдо поточного рахунку збільшилося», – йдеться в повідомленні.
Загалом з початку року дефіцит поточного рахунку незначно розширився до 3,3 млрд дол. США (з 2,9 млрд дол. США у січні – жовтні минулого року). Це відбулося насамперед через більші закупівлі продукції машинобудування та енергоносіїв – природного газу та вугілля.
Експорт товарів у жовтні становив 3,5 млрд дол. США. Річні темпи його зростання, попри незначне сповільнення, залишалися на високому рівні (16,7%). Імпорт товарів у жовтні становив 4,5 млрд дол. США. У річному вимірі зростання його обсягів прискорилося до 22,4% за рахунок продукції машинобудування та хімічної промисловості. Чистий приплив за фінансовим рахунком становив 563 млн дол. США (у жовтні минулого року – 257 млн дол. США) і був забезпечений операціями приватного сектору. Платіжний баланс у жовтні зведено з профіцитом на рівні 155 млн дол. США. Це зумовило зростання міжнародних резервів до 18,7 млрд дол. США станом на 1 листопада 2017 року, що забезпечує фінансування 3,7 місяця майбутнього імпорту. У січні – жовтні 2017 року профіцит платіжного балансу досягнув 2,1 млрд дол. США, що перевищує профіцит відповідного періоду минулого року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас