Мінфін проти купівлі "Укрпоштою" банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін проти купівлі "Укрпоштою" банку

Фондовий ринок
386
Міністерство фінансів не підтримує купівлю публічним акціонерним товариством “Укрпошта” банку, але готовий підтримати стратегічне партнерство з держбанками.
“Ми не підтримуємо ініціативу про придбання/створення “Укрпоштою” банку. Водночас ми підтримуємо необхідність більш широкого проникнення фінансових послуг і забезпечення фінансової інклюзивності, для реалізації цієї мети готові підтримати ініціативи щодо налагодження/розвитку стратегічного партнерства між державними банками та поштою”, – повідомив представник прес-служби.
Мінфін нагадує, що одним з пріоритетних напрямків роботи є реформування державного банківського сектору.
Для цього Міністерством фінансів за участю Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації та Європейського банку реконструкції і розвитку були розроблені “Основи стратегічного реформування державного банківського сектора” (стратегія), які були схвалені в лютому 2016 року.
“В даний час Міністерство фінансів веде роботу з напрацювання оновленої версії стратегії з урахуванням обставини, що ПриватБанк приєднався до банків державного сектору економіки і частка останніх в активах банківської системи зросла до 55%. Слід зазначити, що принципи, на яких ґрунтується стратегія, і ключові цілі стратегії залишаються незмінними, однією з ключових серед яких є скорочення частки держави в банківському секторі”, – повідомили в Мінфіні.
Відомство вважає за доцільне при напрацюванні оновленої версії стратегії зберегти таке положення чинної редакції: “Створення нових державних банків вважається недоцільним. Всі вищезазначені завдання для державних банків можуть виконуватися існуючими банками або МФО”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас