ШІ допоміг знайти природні аналоги ліків проти раку і старіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ допоміг знайти природні аналоги ліків проти раку і старіння

Технології&Авто
1602
Вчені британського Дослідницького фонду біогеронтології, компаній Insilico Medicine і Life Extension за допомогою методів глибокого навчання знайшли натуральні миметики препаратів метформін та рапаміцин, що перешкоджають старінню і розвитку раку.
Згідно з дослідженнями, і метформін, ліки проти діабету 2-го типу, і імунодепресант рапаміцин мають значний ефект при лікуванні раку і старечих захворювань, однак, обидва вони мають значні побічні ефекти і продаються тільки за рецептом, що ускладнює їх використання як препаратів, які подовжують життя.
Звернувшись за допомогою до нейронної мережі, група вчених проаналізувала безпеку і генетичну схожість понад 800 натуральних речовин, які могли б повторити дію цих препаратів, але були б позбавлені побічних ефектів.
В результаті було виявлено безліч нових кандидатів на міметики метформіну і рапаміцину, про які раніше не було відомо. Зокрема, близьким міметиком метформіну виявився алантоїн і гінсеносид, рапамиціну — галлат епігаллокатехін і ізоліквіритигенин, і вітаферин — для обох препаратів.
Важливість цього дослідження у тому, що натуральні препарати не регулюються Управлінням з санітарного контролю та іншими відомствами США і можуть у майбутньому з’явитися на полицях аптек у вільному продажу як харчові добавки, що сповільнюють механізми старіння на молекулярному і клітинному рівні, повідомляє EurekAlert.
На початку осені американські лікарі повідомили про готовність до клінічних випробувань першого препарату, дія якого полягає в збільшенні тривалості життя. Він впливає на ген, який змушує старі клітини померти, причому робить це без шкоди для сусідніх здорових клітин.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас