General Motors почне надавати послуги роботаксі до 2019 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors почне надавати послуги роботаксі до 2019 р.

Фондовий ринок
113
Американська General Motors Co. планує створити сервіс виклику повністю самокерованих таксі у низці міст до 2019 року.
Таким чином, GM може стати першим традиційним автовиробником, який розгорне технології автономного керування в реальному світі, зазначає The Financial Times. Компанія описує самокеровані автомобілі як найвизначнішу подію з часів створення інтернету і планує отримувати прибуток навіть при ціні поїздки $1 за милю (1,6 кілометра).
Аналітики консалтингової фірми McKinsey прогнозують, що в цілому нова галузь буде оцінюватися в $1,5 трлн до 2030 року.
GM поки що не ухвалилв рішення про те, чи буде він пропонувати клієнтам свій власний сервіс або скористається послугами партнерів, наприклад, додатком замовлення таксі Lyft, в який компанія інвестувала $500 млн протягом 2015 року.
За словами представників компанії, в даний час вартість поїздки на таксі, що викликаються через сервіси Uber або Lyft, становить близько $2-3 за милю, при цьому 75% цієї суми припадає на оплату водія. Як тільки людина буде виключена з цього процесу, вартість поїздки істотно впаде.
Інший американський автовиробник Ford Motor планує запустити аналогічний проект роботаксі на два роки пізніше GM. Японська Toyota Motor планує використовувати безпілотні таксі на Олімпіаді, яка пройде в Токіо в 2020 році. Французько-японський альянс Renault-Nissan планує запустити подібний сервіс до 2022 року.
Крім того, в листопаді сервіс замовлення таксі Uber заявив, що планує закупити у Volvo Cars до 24 тис. позашляховиків XC90 в 2019-2021 роках, щоб перейти від поточної моделі з самозайнятими водіями до автопарку з безпілотних машин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас