У Києві митники затримали посилки з Китаю, адресовані Джеку Горобцю і Нестору Махно, - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві митники затримали посилки з Китаю, адресовані Джеку Горобцю і Нестору Махно, - ДФС

Кримінал
2633
Державна фіскальна служба (ДФС) повідомила, що в Києві митники затримали кілька сотень посилок з Китаю, які адресовані Нестору Махно, а також Тому Сойєру, Джеку Горобцю та іншим вигаданим особам.
Про це йдеться в повідомленні служби.
Затримані посилки надійшли з Китаю експрес-поштою.
При здійсненні їх митного оформлення було встановлено, що транспортні документи на 201 міжнародне відправлення містять неправдиві відомості про одержувача та їхні контактні номери телефонів, а зазначених адрес доставки не існує.
Таким чином, київською міською митницею ДФС затримано 201 міжнародне експрес-відправлення з HD плеєрами, відеокамерами, мобільними телефонами і різними аксесуарами загальною вартістю 125 тис. гривень.
Крім того, ДФС заявляє, що політ фантазії реального одержувача цих посилок не обмежився літературними героями або історичними особистостями.
“Практично всі одержувачі, точніше їхні прізвища та імена, варті уваги: Лідка Маразматичка, Борщ Український, Кілька Путивльська, Продавець Леха, Льошка Антошка, Лідка Інвалідка, Бім Собака, Бандит Карпенко і низка інших, не менш дивних персон. І всі вони, якщо вірити супровідним документам посилок, живуть в місті Путивль, щоправда, на неіснуючих вулицях у неіснуючих будинках”, – коментує ДФС.
Повідомляється, що таким чином реальний одержувач мав намір ухилитися від оподаткування, розбивши своє замовлення на дрібні партії.
За виявленим фактом київською міською митницею ДФС складено протокол за ознаками порушення митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483 Митного кодексу.
ДФС вилучила всі посилки і заявляє, що матеріали справи будуть направлені до суду для прийняття рішення.
ДФС вилучила товарів, що незаконно перевозяться через кордон, на 2,5 млрд гривень у січні-жовтні поточного року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас