Суд підтвердив незаконність передачі Дельта Банком майнових прав на 1,3 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтвердив незаконність передачі Дельта Банком майнових прав на 1,3 млрд гривень

Фондовий ринок
263
Суд підтвердив незаконність передачі Дельта Банком майнових прав на 1,3 млрд гривень компаніям, афільованим з ритейлерами електроніки.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, передають Українські Новини.
До введення тимчасової адміністрації Дельта Банк уклав договір про заставу майнових прав за кредитами фізосіб більш ніж на 830 млн гривень, який забезпечував виконання банком зобов’язань перед ТОВ “Фламенко”.
Тоді предмет застави був оцінений сторонами в сумі 331,550 млн гривень, тобто майже в 2,5 разу менше, ніж вартість майнових прав.
Аналогічний договір був підписаний з ТОВСАВ-Дистрибьюшн” про переуступлення права за кредитними договорами, укладеними банком з фізичними особами-позичальниками, загальною вартістю понад 560 млн гривень.
За домовленістю сторін предмет застави визначений у сумі 226 млн гривень, тобто також в 2,5 разу менше балансової вартості.
Уповноважена особа Фонду гарантування виявила, що ці договори є нікчемними.
Ознаки нікчемності зазначених договорів підтвердили і відповідні рішення Господарського суду міста Києва (справа №910/83/16 і №910/79/16).
Разом з цим, згадані судові рішення, що набрали законної сили, підтвердили приналежність переданих у заставу активів (майнових прав за кредитами вартістю понад 1,3 млрд гривень) саме Дельта Банку і дають можливість безперешкодно здійснювати його реалізацію.
Отримані кошти будуть використані для погашення вимог кредиторів банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас