Робот Софія збирає кошти на «всесвітній ШІ» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робот Софія збирає кошти на «всесвітній ШІ»

Технології&Авто
715
Гуманоїд Софія, яка здобула особливу популярність останнім часом, залучає гроші на створення «Всесвітнього ШІ», пише Inverse. Робот закликав усіх брати участь у краудфандінгу проекту SingularityNET, який створює відкриту ШІ-платформу. За придбані інвесторами токени можна буде придбати послуги і продукти на майданчику «Всесвітнього ШІ».
Компанія розповідає, що хоче створити «глобальний мозок» — систему з ШІ-алгоритмів і обчислювальних потужностей, яка зможе вирішувати найрізноманітніші проблеми розробників, компаній і ентузіастів. Зацікавлені клієнти зможуть користуватися потужністю глобального ШІ, заплативши токенами. Розробники, які бажають заробити, зможуть спробувати додати свої рішення до загальної бібліотеки. Система буде відкритою і вільною від влади ШІ-гігантів. За планами вона буде постійно зростати, а розробники будуть зацікавлені в її розвитку. Виходить своєрідний ШІ-маркетплейс на основі блокчейна.
Ідея проекту належить експерту в робототехніці і відомому ШІ-розробнику Бену Герцелю. Він хоче зруйнувати олігополію на ринку штучного інтелекту. Мета SingularityNET – створити децентралізовану мережу для ШІ. У кожній з її комірок буде по алгоритму, а за всією мережею не буде стояти корпорацій або урядів, які використовують її для своїх корисливих потреб.
На думку творця, ШІ не повинен належати величезним корпораціям, що скуповують найкращі розуми. За кожним з ШІ повинні бути люди. Тільки такий ШІ буде корисним і прозорим для суспільства. Якщо ж алгоритм з людським рівнем розуму буде створений корпорацією, то вона в першу чергу використає його для отримання додаткового прибутку з населення, шляхом обману й введення в оману. Уряд, природно, використає його для стеження за громадянами.
На цій платформі зможе запропонувати свої послуг як дрібний розробник з Африки, так і велика компанія, якщо захоче на рівних розміщувати тут свої продукти. Герцель каже, що блокчейн зможе забезпечити чесну конкуренцію і підштовхнути подальший розвиток ШІ. Спочатку будуть з’являтися прості рішення на кшталт алгоритмів комп’ютерного зору або розпізнавання голосу, але в перспективі платформа допоможе розвинутися розробникам, тут з’являться більш серйозні рішення. На децентралізованому майданчику ні держава, ні умовний Google не зможуть контролювати і змінювати процес. Програмісти, чиї рішення будуть справді гарними, зможуть без перешкод заробляти на них. Таку технологічну утопію малює Бен Герцель, очікуючи ICO.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас