Поширення роботаксі вдвічі скоротить продажі седанів в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поширення роботаксі вдвічі скоротить продажі седанів в США

Технології&Авто
372
За даними дослідження, опублікованого консалтинговою фірмою KPMG, поширення безпілотних автомобілів до 2030 року може наполовину знизити попит на традиційні седани в США.
Дослідники, яких цитує Reuters, вважають, що в першу чергу безпілотні таксі захоплять густонаселені міські і приміські райони — так звані «острівні ринки». Саме тут будуть запущені робокари компанії Waymo. За прогнозом KPMG, до 2030 року ціни на безпілотні поїздки знизяться, і багатьом сім’ям, що проживають у цих районах, більше не знадобляться власні автомобілі для здійснення щоденних поїздок на роботу.
Результатом стане стрімке зниження продажів седанів — з 5,4 млн. у даний час до 2,1 млн через 13 років. Замість невеликих автомобілів сім’ї будуть купувати більш великі, для дальніх поїздок. Автовиробники вже відчувають цю тенденцію і намагаються відреагувати на неї. Так, компанія Fiat Chrysler Automobiles вже залишила американський ринок седанів. За прогнозом KPMG, зрештою на ринку залишаться 3-4 компанії — замість сьогоднішніх 10.
Основою дослідження стали телефонні опитування щодо кількості та тривалості поїздок в Атланті, Чикаго, Лос-Анджелесі і Сан-Дієго. Як виявилося, багато поїздок в Чикаго коротші за 15 хвилин, а в Атланті 75% рейсів пов’язують передмістя між собою, а не з центром міста. Поїздки в Лос-Анджелесі виявилися найдовшими: багато з них тривали по 90 хвилин.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас