Нігерія чекає іноземних інвесторів для участі в проектах на $3 трлн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нігерія чекає іноземних інвесторів для участі в проектах на $3 трлн

Світ
542
Нігерія розраховує на участь іноземних інвесторів у реалізації стратегії розвитку країни до 2043 року, в тому числі чекає інвестицій у нафтогазовий сектор, повідомила постійний секретар міністерства науки і технологій Нігерії Аміна Белло Мохаммед Шамакі на 28-й сесії Конференції з енергетичної Хартії.
За її словами, в країні в даний час реалізується план з економічного зростання і відновлення до 2043 року, “спрямований на більшу диверсифікацію економіки”. Фінансування цього плану оцінюється в $3 трлн, одна третина з цих коштів має бути спрямована на розвиток енергетичного сектору, уточнила вона.
“Нігерія одна не зможе впоратися з такими викликами. Отже, Нігерія активно прагне до отримання міжнародних інвестицій, фінансування нафтогазового сектору, розширення свого потенціалу. І ці можливості, інвестиції у видобувні і переробні галузі, є дуже важливими для забезпечення національного розвитку нашої країни. Зокрема, в секторі електроенергії, генерації. Нігерія сподівається на те, що буде користуватися не тільки поліпшеними енергопослугами, але також можливостями щодо зайнятості населення, передачі технологій і науково-дослідницької діяльності”,- сказала А. Шамакі.
Вона зазначила, що на даний момент економіка Нігерії виходить з рецесії. “Вона зростає на 1,4% в третьому кварталі 2017 року. Основним двигуном такого зростання є стійка, надійна і доступна електроенергія”, – пояснила секретар. “Що стосується інфраструктурних проблем – вони також вирішуються”, – зазначила вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас