ФГВФО виставить на продаж права вимоги щодо 20 тис. "непрацюючих" кредитів фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО виставить на продаж права вимоги щодо 20 тис. "непрацюючих" кредитів фізосіб

Кредит&Депозит
327
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє, що протягом 10-12 місяців будуть виставлені на продаж права вимоги за майже 20 тис. непрацюючих кредитів фізосіб.
Про це журналісту Finance.ua повідомили у ФГВФО.
Як розповіла Світлана Рекрут, заступник директора-розпорядника Фонду, це становить більше половини від загального іпотечного портфеля банків, які ліквідуються, тобто майже 36 млрд гривень.
«Загальний портфель іпотеки у неплатоспроможних банків становить 40 тисяч кредитів, заборгованість за якими становить 68 млрд грн. При цьому обслуговується тільки 2% з них. Більшість позичальників помилково вважають, що якщо банк визнається неплатоспроможним, то повертати борги не потрібно. Позичальники просто повинні усвідомити, що повернути борги у будь-якому разі доведеться, якщо не банку, то новому кредитору, який придбав права вимоги за кредитом під час відкритих торгів», – говорить Рекрут.
За її словами, також майже 90% іпотечних кредитів фізосіб номіновані в іноземній валюті.
“Через девальвацію гривні заборгованість «на папері» зросла майже в п’ять разів. Адже потрібно розуміти, що 95% з них були видані до 2009 року, коли курс долара США був 5 грн”, – зазначили у ФГВФО.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас