Ірландія може накласти вето на Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія може накласти вето на Brexit

Світ
690
Уряд Ірландії може ветувати переговори щодо виходу Великобританії з Євросоюзу (Brexit). Про це повідомляють інформовані джерела, передає Bloomberg.
Так, три джерела відзначають, що посадові особи Великобританії намагалися прискорити переговори Brexit, побоюючись, що замість того, щоб використовувати своє вето в наступному місяці, Ірландія може «завдати удару» і заблокувати остаточну угоду Brexit, якщо вона того забажає.
Зазначається, що уникнення жорсткого кордону з Ірландією є одним з трьох ключових питань переговорів, перш ніж Європейський союз дозволить робити зусилля для переходу до майбутніх відносин Великобританії з блоком. До цього ірландський уряд, який бореться за виживання, хоче отримати письмове зобов’язання від Великобританії з питання кордону.
Обговорення майбутньої торгової угоди Великобританія хоче ініціювати на саміті лідерів ЄС, який відбудеться в наступному місяці, не спромігшись досягти компромісу з цього питання в жовтні. Коментарів про можливість вето ні в уряді Ірландії, ні в Міністерстві закордонних справ країни не розголошують.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас