Nasdaq запустить в Південній Африці блокчейн-систему для голосування акціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nasdaq запустить в Південній Африці блокчейн-систему для голосування акціонерів

Технології&Авто
79
Американська біржа Nasdaq оголосила про розробку електронної системи для голосування акціонерів на базі технології блокчейн. Новинка буде запущена в південноафриканському центральному депозитарії цінних паперів Strate, повідомляється в прес-релізі.
На думку розробників, блокчейн-рішення Nasdaq збільшить ефективність голосувань і підвищить залученість акціонерів за допомогою “безпечних та зручних” інструментів віддаленого доступу. За словами керуючого директора підрозділу Strate Fractal Solutions Тані Ноулс, зараз це надмірно бюрократичне середовище в основному асоціюється із “ризиками та неефективністю”.
“Рішення повинно у першу чергу задовольняти потреби всіх наших клієнтів — від секретарів до емітентів, піклувальників, менеджерів з управління активами і акціонерів”, — зазначила Ноулс.
Виконавчий віце-президент Nasdaq Ларс Оттерсгард додав, що система “зменшить чвари” в процесі голосування, а також гарантує прозорість і безпеку інформації.
Рішення Nasdaq засноване на системі e-voting, спочатку розробленій для естонського ринку. Там вона “успішно продемонструвала, що блокчейн можна використовувати для розподілу прав голосу кожного акціонера за допомогою токенів, а також для реєстрації прав власності на цінні папери.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас